بیشک مشهورترین و پرتکرارترین سوال در زمینه آزمون تافل سوال ” آزمون تافل چیست؟ “ است. آزمون تافل TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است یکی از آزمونهای معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته میشود و در صورت کسب نمرهی قابل قبول این آزمون متقاضیان میتوانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا تحصیلی استفاده کنند.
نمره آزمون تافل تقریبا در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان اعتبار داشته و همین ویژگی تافل را به یکی از معتبرترین آزمونها بدل کرده است.
نحوهی برگزاری آزمون TOEFL
آزمون تافل در ایران بهصورت اینترنتی برگزار میشود، البته شما برای شرکت در این آزمون میبایست به یکی از مراکز مورد تایید مراجعه نمایید. زمان تقریبی این آزمون سه ساعت و نیم خواهد بود، پس از گذشت دو ساعت از آزمون و اتمام بخش Listening شرکتکنندگان در آزمون یک فرصت ده دقیقهای برای استراحت خواهند داشت.
لازم به ذکر است تمامی مراحل آزمون بهصورت اینترنتی برگزار میشود. برخلاف آزمون آیلتس که بخش مکالمه در روزی جدا از آزمون اصلی برگزار میشود، بخش Speaking تافل در یک روز با سایر بخشها انجام شده و نتیجه پس از بررسی به شما اعلام میشود.
تافل و آیلتس چه تفاوت عمده ای دارند؟
تافل آزمونی است که توانایی داوطلب را در درک و کاربرد زبان انگلیسی با لهجهی امریکایی می سنجد اما در آزمون آیلتس، انگلیسی به عنوان زبان بین المللی سنجیده می شود و بنابراین به عنوان مثال، در قسمت سنجش مهارت شنیدن از لهجه های مختلف انگلیسی استفاده می شود و نه فقط یک لهجه خاص.
آیا این آزمون ها فقط برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان است؟
در بیشتر موارد بلی، اما برای موارد دیگری مانند مهاجرت به کشورهای کانادا و استرالیا آزمون آیلتس ضروری است و برای دریافت بورسیه های تحصیلی، استخدام در مراکز دولتی و یا شرکت های بازرگانی ممکن است کسب حد نصاب امتیاز در تافل از شما خواسته شود.
آیا تافل فقط برای ورورد به دانشگاه های آمریکا معتبر است؟
خیر. بنا به وب سایت رسمی ای. تی. اس، (E.T.S) شش هزار موسسه در ۱۱۰ کشور دنیا و تقریبا تمام دانشگاه های انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و کانادا برای پذیرش، اعطای بورس تحصیلی، و فارغ التحصیلی نمرات تافل را ملاک قرار می دهند. سایت رسمی ایلتس هم آمار و ارقام مشابهی را در خصوص مقبولیت آیلتس ذکر می کند.
آزمون تافل iBT چند بخش دارد؟
آزمون تافل چهار بخش دارد. Listening, Reading, Speaking , Writing جزو بخش هایی است که تافل داوطلب را مورد ارزیابی قرار می دهد. همه این بخش ها توسط کامپیوتر برگزار می شود و شما تنها با یک سیستم کامپیوتری در ارتباط هستید.
زمان بندی آزمون تافل iBT 2020
علاوه بر امکان جدید تافل، ETS زمان قسمت های مختلف آزمون را در سال ۲۰۲۰ کاهش داده است. حتما ویدیوی زیر را ببنید تا با بخش های مختلف آزمون تافل آشنا شوید و تغییرات آن را ببینید.
قسمت اسپیکینگ speaking در مدت ۱۷ دقیقه برگزار می شود.
قسمت لیسینینگ Listening دارای ۳ الی ۴ بخش است و زمان تقریبی ۴۷ تا۵۱ دقیقه را شامل می شود.
قسمت ریدینگ Reading بین ۵۲ تا ۷۴ دقیقه طول می کشد.
قسمت رایتینگ writing که ۵۰ دقیقه خواهد بود.
منابع امتحان تافل چیست
امتحان تافل منابع بسیار زیادی دارد که برای آمادگی تافل بسیار لازم هستند. ما برای شما لیستی از مهم ترین منابع تافل ۲۰۲۰ را برایتان در زیر می اوریم. شما برای دانلود این منابع می توانید به بخش دانلود کتاب های تافل سایت ایران آکسفورد مراجعه کنید.
کتاب TOEFL Test Prep
کتاب Official guide to the TOEFL Test
Longman Preparation Course for the TOEFL Test
Delta’s Key to the TOEFL IBT: Advanced Skill Practice
Oxford Preparation Course for the TOEFL IBT Exam
نمونه سوال های تافل TPO
چه کسانی در آزمون تافل شرکت می کنند؟
بیش از ۲۷ میلیون نفر در سراسر جهان تا کنون در این آزمون شرکت کرده اند. این افراد شامل:
دانشجویانی که قصد شرکت در مقاطع بالاتر را دارند
دانشجویانی که در کلاس های آموزش زبان شرکت کرده اند
کسانی که بورس تحصیلی و مدرک تحصیلی نیاز دارند
کسانی که قصد دارند پیشرفت زبان خود را پیگیری نمایند
دانشجویانی که برای ویزا اقدام کرده اند
زبان آموزانی که قصد شرکت در آزمون تافل را دارند باید توجه داشته باشند که این آزمون در بیش از ۸۵۰۰ کالج در سراسر دنیا و بیش از ۱۳۰ کشور دنیا مورد قبول است. اما مطمئن شوید جایی که شما انتخاب کرده اید از شما تافل می خواهد یا آزمون دیگری.
مقدمه
اگر اخیرا به دلایل مختلف تصمیم به شرکت در آزمون تافل گرفته باشید، قطعا سوالاتی در ذهنتان وجود دارد:
چه مهارتهایی در آزمون TOEFL ارزیابی میشوند؟
چه نمرهای باید کسب کنم؟
چگونه خود را آماده کنم؟
شرایط آزمون تافل در ایران چیست؟
و…
اینها دقیقا مواردی هستند که قرار است در این مقاله بررسی کنم تا به بخش اعظمی از سوالات شما پاسخ داده باشم. با EnExams همراه باشید…
کلمه TOEFL در واقع مخفف عبارت Test Of English as a Foreign Language است، بنابراین کسانی که میخواهند مهارت خود در زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم محک بزنند در امتحان تافل شرکت میکنند. مدت زمان برگزاری این آزمون تا حدی طولانی است و جهت آمادگی برای آن باید ماهها تلاش کنید.
ممکن است بنا به دلایل مختلفی نظیر ادامه تحصیل در کشورهای خارجی و یا کار کردن در کمپانیهای بین المللی بخواهید در این چالش بین المللی شرکت کنید. در اینجا ابعاد مختلفی مربوط به این آزمون را مورد بررسی قرار میدهم.
اولین قدم در راستای موفقیت در امتحان TOEFL این است که بدانید در آن از شما چه چیزی خواسته میشود.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله جدیدم با عنوان راهنمای جامع مدرک های معتبر زبان انگلیسی در سال ۲۰۲۰ را مطالعه کنید!
آشنایی با ساختار کلی و ثابت تافل و نوع سوالاتی که در آن مطرح میشود قطعا در سرعت عمل و نمره نهایی شما تاثیر بسزایی دارد؛ همچنین آماده شدن برای آزمون TOEFL در چنین شرایطی آسانتر است. جهت افزایش بهرهوری مطالعات خود و کسب نمره بالا، باید بفهمید که چه چیز را در زمان مطالعات خود بخوانید!
این آزمون به طور کلی از ۴ بخش تشکیل میشود. ممکن است نوع سوالات این بخشها را تاکنون در کلاسهای زبان خود ندیده باشید، بنابراین آشنایی با فرمت سوالات یکی دیگر از نکات مهم در دوران آمادهسازی خود برای آزمون تافل است.
نگاه اجمالی به ۴ بخش آزمون
بخش ریدینگ تافل (TOEFL Reading) را باید در بازه زمانی ۶۰ الی ۱۰۰ دقیقه پاسخ دهید. در اینجا مهارت شما در فهمیدن و آنالیز متون انگلیسی مورد ارزیابی قرار میگیرد. موضوعات این بخش بیشتر مربتط با علم و موارد آکادمیک است.
بخش لیسنینگ تافل (TOEFL Listening) را باید در عرض ۶۰ الی ۹۰ دقیقه پاسخ دهید. جهت موفقیت در این بخش باید مهارت خود در فهمیدن ورودی کلامی (شفاهی) را تقویت کنید؛ به عنوان مثال زمانی که استاد دانشگاه در حال ارائه یک سخنرانی به زبان انگلیسی است. در این بخش ۴ الی ۶ سخنرانی پخش میشود و باید به سوالاتی پیرامون آنها پاسخ دهید. این سوالات فهم شما از محتوی سخنرانیها و احساسات گویندگان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
بخش اسپیکینگ تافل (TOEFL Speaking) کوتاهترین قسمت آزمون است و تنها ۲۰ دقیقه به طول میانجامد. در اینجا ۶ تمرین مختلف وجود دارد که باید در میکروفونی صحبت کنید. در اینجا مهارت شما در بیان احساسات و نظرات خود مورد ارزیابی قرار میگیرد.
در نهایت برای بخش رایتینگ تافل (TOEFL Writing) حدود ۵۰ دقیقه فرصت دارید تا مهارت خود در نوشتن متون انگلیسی را نشان دهید. دانش گرامری و لغوی شما در اینجا باید به خوبی در جملات و پاراگرافها به کار گرفته شود.
نمره هر یک از این بخشها ۳۰ است و در مجموع نمره تافل از ۱۲۰ نمره در نظر گرفته میشود. بنابراین بالاترین نمرهای که در آزمون تافل میتوان کسب کرد، ۱۲۰ است. تمامی ۴ بخش TOEFL را باید در عرض یک روز انجام دهید. مدت زمان کلی آزمون حدود ۴ ساعت و نیم است و در بین آن یک استراحت کوتاه خواهید داشت (بین دو بخش لیسنینگ و اسپیکینگ).
ثبت نام در آزمون تافل و نحوه پرداخت آزمون تافل
برای ثبت نام در آزمون تافل شما باید به وبسایت ETS مراجعه کرده و به بخش TOEFL رفته و اطلاعات خود را برای ثبت نام وارد نمایید و مراحل پرداخت هزینه تافل را انجام دهید.
پس از ثبت اطلاعات و تایید در مرحلهی بعد شما میتوانید زمان و مکان امتحان خود را از بین گزینههایی که در پیش روی شما قراردارد انتخاب نموده و با توجه به همین زمان و مکان انتخابی و بعد از پرداخت آزمون تافل، در تاریخ معین برای شرکت در آزمون اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید راهنمای تصویری و کاملِ ثبت نام آزمون آیلتس!
در حال حاضر و طبق آخرین اخبار، آزمون تافل در ایران، در شهرهای تهران، زنجان، تبریز، ارومیه، آمل و چند شهر دیگر برگزار میشود.
شما پس از انتخاب شهر و زمان مورد نظر پرداخت تافل را میبایست از طریق کارتهای بینالمللی مانند PayPal , MasterCard و یا سایر کارتهای ارزی پرداخت نمایید.
پس از پرداخت آزمون تافل، کدی به شما ارسال خواهد شد که میبایست آن را روز امتحان برای ورود به جلسه همراه خود داشته باشید.
ثبت نام در آزمون و نحوه پرداخت
دریافت مدرک و نمره تافل
نتیجهی امتحان شما از طریق ایمیل برای شما ارسال خواهد شد البته که این نسخه با نسخه اصلی تفاوتهایی دارد که قابل سواستفاده برای افراد نباشد.
در صورتی که شما تیک مربوط به دریافت نسخهی چاپی را در هنگام ثبت نام انتخاب کرده باشید یک نسخه برای شما ارسال میشود البته این کارنامه قابلیت ارائه جهت اپلای در دانشگاهها را ندارد ولی میتوانید برای استفاده در رزومهی خود از آن بهره ببرید،
اگر نیاز به نسخهی ثانویه از این کارنامه را دارید هم میتوانید درخواستی مجدد ثبت کنید، با این تفاوت که اینبار مبلغ ۲۰ دلار به عنوان هزینه چاپ و ارسال از شما دریافت میشود.
دریافت مدرک و نمره
ساختار کلی امتحان تافل چیست؟
در این بخش قصد داریم به ساختار برگزاری امتحان تافل نگاهی داشته باشیم و به ترتیب برگزاری آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
TOEFL از چهار بخش تشکیل شده است که به ترتیب عبارت است از: Reading – Listening – Speaking – Writing
شرکتکنندگان در این آزمون پس از گذراندن دو بخش اول و پس از یک استراحت ده دقیقهای برای دو بخش بعدی آماده میشوند.
بخش اول: TOEFL Reading – بخش ریدینگ تافل
در بخش Reading یا همان مهارت خواندن شما با تقریبا ده سبکِ سوالی روبرو خواهید بود که در صورت شناخت کافی از انواع سوالات این بخش میتوانید با آمادگی بیشتری برای کسب نمرهی مورد نظر اقدام نمایید.
در این بخش شما به عنوان شرکتکننده در این آزمون بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه فرصت خواهید داشت که در این زمان باید پس از مطالعه سه یا چهار متن به سوالاتی پاسخ دهید، تعداد این سوالات از ۳۶ تا ۵۴ سوال متغیر است و بسته به محتوایِ متنها کم یا زیاد میشود.
بخش دوم: TOEFL Listening – بخش لیسنینگ
بخش Listening همان بخش شنیداری آزمون تافل است که زمانی معادل ۶۰ تا ۹۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود.
در این زمان شما شنوندهی ۶- ۹ فایل صوتی خواهید بود و با توجه به شنیدههای خود پاسخگوی ۳۴ تا ۵۱ سوال هستید.
اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجه آمریکایی است اما در مواردی مشاهده شده است که در بخش شنیداری آزمون شنوندهی سایر لهجهها هم بودهایم پس پیشنهاد میشود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید.
استراحت
بعد از اتمامِ بخشِ Listening آزمون تافل شرکتکنندگان زمان ده دقیقه را برای استراحت خواهند داشت و برای بخشهای مکالمه و نوشتار آماده میشوند.
ساختار کلی امتحان toelf
بخش سوم: TOEFL Speaking – بخش اسپیکینگ
بخش مکالمهی آزمون تافل تنها ۲۰ دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت، در این بخش شرکتکنندگان در آزمون باید به شش سوال پاسخ دهند که دو سوال اول سوالهای مستقل (Independent) و چهار سوال بعدی سوالهای تلفیقی (Integrated) هستند،
بیشتر بخوانید معرفی منابع آزمون MSRT
اما منظور از سوالهای تلفیقی چیست؟ سوالات تلفیقی چهار سوالی هستند که شرکتکننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening و Reading به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد میشود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش اسپیکینگ هم در نظر داشته باشید.
بخش چهارم: TOEFL Writing – بخش رایتینگ
در بخش رایتینگ آزمون تافل شرکتکنندگان با دو سوال روبرو هستند که دستهبندی آنها همانند سوالات بخش اسپیکینگ است، یعنی دو نوع Independent و Integrated یا همان مستقل و تلفیقی.
برای سوال اول معمولا شما با سوال تلفیقی روبرو خواهید شد که این سوال سه مهارت لیسینینگ، ریدینگ و رایتینگ شما را مورد سنجش قرار میدهد.
شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنوندهی صحبتهای یک استاد دربارهی همان متن خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.
سوال دوم شما در بخش رایتینگ سوالِ مستقل است، در این بخش از شما خواسته میشود با توجه به موضوع درخواستی انشایی دربارهی آن بنویسید.
نکتهی موثر دیگر در کسب نمرهی حداکثری در بخش رایتینگ امتحان تافل این موضوع است که مهارت تایپ انگلیسی به شما کمک شایانی خواهد کرد، زیرا تفاوت اصلی بخش رایتینگ تافل با بخش رایتینگ آیلتس در نوع جوابدهی شماست،
در آیلتس شما میبایست جوابهای خود را بهصورت دستی نوشته و تحویل دهید، در حالی که در تافل این امر بهصورت تایپ کامپیوتری است.
بخش رایتینگ مستقل آزمون تافل ۲۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود، طبق نتایج بدست آمده از تجربیات شرکتکنندگان در این بخش پاسخ قابل قبول، پاسخی است که جواب سوالات را در ۳۰۰ کلمه جمعبندی کند.
در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.
TOEFL Writing بخش رایتینگ
یک نکته مهم
از تجربههای بهدست آمده این طور برداشت میشود که موضوعات مورد بحث در بخش رایتینگ تلفیقی عمدتا پیرامون موضوعات زیر بوده است:
موضوعات هنری نظیرِ معماری، طراحی، عکاسی، ادبیات، موسیقی.
موضوعات علوم طبیعی مانندِ میکروبشناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بیوشیمی.
موضوعات علم فیزیک، هواشناسی، ستاره شناسی، زمین شناسی، شیمی، کامپیوتر.
و موضوعاتی پیرامون روانشناسی، تجارت و بازاریابی، آموزش، زبانشناسی و… از موضوعاتی هستند که در این بخش با آنها روبرو خواهید شد.
آیا امتحان تافل برای تمام اهداف کاربرد دارد؟
همانطور که ذکر شد آزمون تافل یکی از معتبرترین آزمونهای جهان است ولی در بعضی موارد شما نیاز است که آزمونی غیر از تافل را به مرکز مورد نظر تحویل دهید، برای مثال موسسات و دانشگاههای کشور بریتانیا شامل این موضوع هستند که آزمون تافل را قبول ندارند و برای پذیرش نمرهی آیلتس را مد نظر قرار میدهند.
پیشنهاد میشود پیش از تصمیم درباره انجام یا عدم انجام هرکدام از این آزمونها درباره میزان کاربردی بودن آن با توجه به هدف خود تحقیقات کاملی را انجام دهید.
نمرهدهی و اعتبار نمرات مدرک تافل
آزمون تافل هم مانند آزمون آیلتس نمرهی قبولی یا رد ندارد و شما با توجه به دانش خود نمرهای را میان ۰ تا ۱۲۰ کسب خواهید کرد، که این نمره با توجه به برنامه و هدف شما از شرکت در آزمون دارای ارزش میشود.
بیشتر بخوانید منابع آنلاین آیلتس : چطور آیلتس را آنلاین یاد بگیریم؟
برای اینکه بتوانید برای نمرهی هدف خود برنامهریزی دقیقتری صورت دهید علاوه بر استفاده از راهنمایی مشاوران حتما پیش از آزمون، دانشگاه مورد نظر خود را شناسایی کرده و نمرهی مورد نظرشان را جویا شوید.
با توجه به تجربیات بهدست آمده از آزمونهای تافل و شرکتکنندگان در این آزمون نمره مناسب بهصورت میانگین نمرهای بین ۸۵ تا ۹۰ است که میتواند شما را راهیِ مقصد مورد نظرتان کند، اما اگر شما در رشتههایی مانند حقوق و یا پزشکی مشغول تحصیل هستید حتما نمرهی حداکثری را در برنامهریزی خود لحاظ نمایید.
سیستم نمره دهی تافل
اینفوگرافیک ارتباط نمره کسب شده در امتحان تافل و شانس قبولی شما در دانشگاه های مطرح دنیا
هزینه ثبت نام در آزمون TOEFL
هزینه آزمون تافل با توجه به کشورِ فرد متقاضی متفاوت است، در حال حاضر قیمت تافل برای کشور ایران ۲۲۵ دلار است که تنها شامل هزینه شرکت در آزمون میشود، اگر شما قصد شرکت در آزمونی که کمتر از یک هفته تا برگزاری آن باقی مانده را داشته باشید این هزینه سیر صعودی خواهد داشت و باید هزینه بیشتری پرداخت کنید که میتوانید میزان دقیق آن را از سایت رسمی امتحانات تافل دریافت کنید.
در هزینههای امتحان تافل جریمههایی هم در نظر گرفته شده است، برای مثال، اگر شما قصد عوض کردن تاریخ امتحان و یا کنسل کردن ثبت نام خود را داشته باشید، میبایست مبلغ ۶۰ دلار به عنوان جریمه پرداخت نمایید.
استفاده از مشاوره مشاوران معتبر و با تجربه
برای داشتن تجربههای مفید و تصمیمی منطقی و سنجیده یکی از پیشنهادات اساسی که حتما باید مدنظر متقاضیان شرکت در آزمونهای بین المللی اعم از TOEFL، IELTS، GRE، EPT و سایر آزمونها قرار گیرد استفاده از مشاورههای درست و اصولی است، مشاورینی که بتوانند شما را با توجه به اهدافی که در نظر دارید راهنمایی کنند.
هدف اکثر شرکتکنندگان در این قبیل آزمونها اخذ ویزای تحصیلی است که به واسطهی آن بتوانند تحصیل خود را در خارج از کشور ادامه دهند و مدارک معتبر رشتهی تحصیلی خود را کسب نمایند.
موسسات بسیاری برای امر مشاوره تحصیلی و اعزام دانشجو خدمت رسانی میکنند، ولی تجربه نشان داده است که متاسفانه برخی از این موسسات مشاورهی خود را با توجه به پتانسیل خود صورت میدهند و توجه کافی به نیاز و هدفگذاریِ متقاضیان ندارند، از این رو پیشنهاد میکنیم برای کسب مشاورههای مهاجرتی به مراکزی مراجعه کنید که بهصورت تجمیعِ موسساتِ مشاوره فعالیت میکنند و با توجه به نیاز و برنامهی متقاضی ارتباطی مفید بین او و مرکز مورد تایید را برقرار میسازند.
منابع آزمون تافل چیست؟
یکی از مهمترین سوالهایی که باید برای کسب نمره ی مناسب در آزمون تافل جواب آن را بدانید، شناخت منابع آزمون تافل است منابعی که برای آمادگی شرکت در آزمون میتوانند به شما کمک شایانی بکنند.
چند عنوان از این منابع را در زیر میتوانید ملاحظه نمایید.
Essential Words for The TOEFL
۱۱۰۰Words You Need to Know
Longman Preparation Course for The TOEFL