درخواست مشاوره رایگان و دریافت نمونه فایل‌های کلاس

| به مناسبت فصل تابستان

جستجو پیشرفته محصولات
0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
با ورود و یا ثبت نام در آموزشگاه زبان دکتر منوچهرزاده شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت ما و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
ورود | ثبت نام
با ورود و یا ثبت نام در آموزشگاه زبان دکتر منوچهرزاده شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت ما و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی + معادل فارسی بخش های اصلی رزومه

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی + معادل فارسی بخش های اصلی رزومه

اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی بر افرادی که می خواهند به کشور های خارجی مخصوصا اروپایی و انگلیسی زبان مهاجرت کنند و در آنجا استخدام شوند، ضروری است که آن ها را بدانند. شما ممکن است که در موقعیتی قرار بگیرید که بخواهید در یک شرکت استخدام شوید، برای این کار می‌ بایست در ابتدا شما رزومه خود را برای فردی که مسئول گزینش است  بنویسید و در یک صفحه و چند کلمه کوتاه، خود و توانایی و کار تان را برای او تعریف کنید و بتوانید در این چند کلمه مسئول گزینش را متقاعد کنید که شما را بپذیرد. ما در این مقاله سعی کرده ایم شما را با فرمت صحیح رزومه و اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی آشنا کنیم و در نوشتن یک رزومه درست و صحیح شما را یاری دهیم.

مفهوم کلی رزومه

قبل از اینکه بخواهیم درباره اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی صحبت کنیم در ابتدا می‌ خواهیم بفهمیم که اصلاً رزومه چیست و به چه معناست و شامل چه چیزهایی می ‌باشد. در واقع رزومه متنی تبلیغی می باشد که شامل اطلاعات شخصی،  سوابق شغلی، سوابق آموزشی، تحصیلی و توانایی ها و مهارت های شما می باشد که به کسی که از طرف کارفرما یا  شرکت، مسئول گزینش شما است ارائه می شود تا بتوانید او را قانع سازید که شما را برای این جایگاه انتخاب نماید. رزومه شما باید به گونه‌ ای نوشته شود که مسئول گزینش را به خواندن آن ترغیب نماید و دارای عبارات نا مفهوم و غیر مرتبط نباشد که در این صورت به مصاحبه دعوت نخواهید شد.

در نوشتن رزومه سعی نمایید که اطلاعات و مهارت‌ های مرتبط با شغل مورد نظر را که به صورت کارآمد می‌ تواند در استخدام شما موثر باشد را بنویسید و از نوشتن هرگونه کلمات اضافه خودداری کنید. زیرا کلمات اضافه و غیر مرتبط می ‌تواند مانع دعوت شما به مصاحبه نهایی شود و این کار را برای تان سخت می‌ کند پس تا جایی که امکان دارد کلمات و نکات اصلی را بنویسید و از اضافه گویی بپرهیزید. شما باید بدانید که اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی همانند سایر بخش های آن مانند گرامر انگلیسی و مکالمه زبان نیازمند یادگیری یک سری نکات می باشد. در ادامه چگونگی نوشتن یک رزومه اصولی را همراه با قواعد صحیح آن برای تان توضیح خواهیم داد.

بخش های اصلی رزومه

بخش‌ های ضروری رزومه شامل ۱۰ بخش اصلی می‌ باشد که واقعاً نباید از آنها به راحتی گذشت و همیشه باید در هر رزومه‌ ای آنها را جا داد.  این موارد به صورت زیر می باشد.

Contact information: اطلاعات تماس

Resume summary / objective: هدف و خلاصه رزومه

Work experience: تجربه کاری

Education: تحصیلات

Skills: مهارت ها

موارد بالا مواردی ضروری می باشند که می بایست در هر رزومه آن ها را بنویسید. به غیر از این موارد، موارد دیگری نیز می باشند که بسته به حرفه و شغل و تحصیلات تان می توانید هر کدام از آن ها را به صورت اختیاری اضافه نمایید. این موارد به صورت زیر می باشد.

Extracurricular activities: فعالیت های فوق برنامه

Projects: پروژه ها

Languages: زبان ها

Volunteering experience: تجربه کار داوطلبانه

Hobbies & interests: سرگرمی ها و علایق

شما باید بدانید که رزومه کاری تان نباید که از یک صفحه بیشتر باشد به همین دلیل باید در انتخاب موارد اختیاری تان توجه لازم را بکنید.

ترتیب بخش های رزومه

ترتیب قسمت های یک رزومه با توجه به سطح تجربه کاری هر فرد متفاوت می باشد. به عنوان مثال اگر فردی به تازگی فارغ التحصیل شده باشد، می بایست بیشتر توجهش را روی میزان تحصیلات و مهارت ها و توانایی هایش بگذارد و کمتر درباره تجربه کاری صحبت نماید. حال انواع ساختار رزومه را برای شما توضیح می دهیم.

ساختار رزومه فرد تازه فارغ التحصیل شده یا recent graduate resume

شما باید در شرایط مختلف از ساختار متفاوتی برای نوشتن رزومه استفاده کنید. زمانی که شما به عنوان یک فرد تازه فارغ التحصیل شده در یک استخدامی شرکت می کنید  و یا این که برای کار در شرکت اقدام می ‌کنید با توجه به اینکه سابقه کاری خاصی ندارید، نباید زیاد روی تجربه کاری و موارد مرتبط با آن مانور بدهید و  در عوض می بایست مهارت ها و توانایی های فوق العاده تان را توصیف کنید. در این شرایط ساختار رزومه و بخش های آن به صورت زیر می باشد.

Contact information: اطلاعات تماس

Resume summary or objective: هدف شغلی یا خلاصه رزومه

Education: تحصیلات

Skills: مهارت ها

Work experience: سابقه کاری (در صورت وجود) Optional sections: بخش های اختیاری

رزومه با ترتیب زمانی معکوس یا revers- chronological resume

بهترین گزینه برای بیشتر مشاغل این نوع فرمت می ‌باشد و در واقع این فرمت محبوب ‌ترین ساختار رزومه سال ۲۰۲۱ در تمام دنیا بود. در این نوع بر خلاف ساختار قبلی شما می توانید بر روی سابقه کار و تجربه تان مانور بیشتری دهید. در این نوع اطلاعات به ترتیب زمان بندی معکوس فهرست شده اند که این کار، خواندن رزومه را برای شخصی که مسئول گزینش می باشد آسان خواهد کرد. بخش های این ساختار به ترتیب زیر می باشد.

Contact information: اطلاعات تماس

Resume summary or objective: هدف و خلاصه رزومه

Work experience: تجربه کاری

Skills: مهارت ها

Education: تحصیلات Optional section: بخش های اختیاری

ساختار رزومه برای شغل غیر مرتبط

این مورد مقداری کار پیچیده‌ تر است. در این نوع ساختار رزومه برای مشاغل غیر مرتبط کمی فرق دارد. در واقع در این نوع شما سابقه کاری دارید، اما با شغلی که برای آن درخواست داده اید ربطی ندارد. در این مواقع از این نوع ساختار برای نوشتن رزومه استفاده می کنند. ترتیب آن به صورت زیر می باشد.

Contact information: اطلاعات تماس

Resume summary or objective: هدف شغلی یا خلاصه رزومه

Skills: مهارت ها

Work experience: تجربه کاری

Optional section / education: بخش های اختیاری یا تحصیلات

تشریح مراحل و بخش های مختلف رزومه

اطلاعات شخصی و تماس

شاید فکر کنید که این بخش باید جزء موارد کم اهمیت باشد و باید آن را در قسمت های انتهایی رزومه بنویسیم اما در واقع این یک تفکر اشتباه است و اطلاعات شخصی از مهمترین بخش‌ های رزومه  نویسی می‌ باشد چون اگر اشتباه نوشته شود یا فراموش شود و یا اینکه در جای مناسب نباشد، کارفرما نمی تواند با شما ارتباط برقرار و ممکن است به راحتی شغل خود را از دست بدهید. پس حتما قبل از ارسال رزومه چند بار این بخش را چک کنید. از جمله مهم ترین موارد این قسمت:

First & last name: نام و نام خانوادگی

Phone number: شماره تلفن

Email address: آدرس ایمیل

Location- city and country only: مکان فقط شهر و کشور

سوابق شغلی

به جرئت می‌ شود گفت که سابقه شغلی مهمترین بخش رزومه می ‌باشد. این قسمت بلافاصله بعد از اطلاعات شخصی می ‌آید معمولاً و مسئول گزینش آن را با دقت مطالعه می کند. این بخش برای کسانی که سابقه کار ندارند، با مورد دیگری جایگزین می شود. از مهم ترین موارد آن می توان این موارد اشاره کرد.

Job title and position: شغل و سمت قبلی

Name of previous: نام شرکتی که قبلا در آن جا کار کرده اید.

Location: محل کار Achievements or responsibilities: افتخارات و مسئولیت

اطلاعات تحصیلی

به طور معمول بعد از تجربه کاری در رزومه، اطلاعات مربوط به تحصیلات فرد نوشته می شود. جذب شدن در بیشتر شغل‌ها نیازمند سابقه کاری است اما اگر شخصی سابقه کاری نداشته باشد، تحصیلات عالی یکی از عوامل مهم تشویق کارفرما برای جذب فرد می‌ باشد. در صورتی که در دانشگاه‌های مطرح و سطح بالا درس خوانده‌ اید نام آن را ذکر کنید همچنین اگر معدل شما معدل خوبی می‌ باشد آن را ذکر کنید در غیر این صورت لازم به ذکر آن نیست.

Fields of study: رشته تحصیلی

University: دانشگاه محل تحصیل

Academic year: سال های تحصیلی

University average: معدل دوره دانشگاه

مهارت ها

این بخش به طور معمول قبل یا بعد از بخش تحصیلات می‌ آید. اگر در زمینه مهارت و توانایی خاصی داشتید حتماً آن را در رزومه خود بیاورید چرا که با آوردن آن و توضیح مختصری از مهارت‌ ها و توانایی ‌ها، مسئول گزینش، متوجه آن می شود و توانایی شما را می ‌سنجد. در هر مهارت ۴ سطح کارآموز، مبتدی، متوسط و پیشرفته وجود دارد که هر فرد متناسب با مهارتی که دارد در یکی از این سطوح قرار می‌ گیرد.

Novice: کاراموز

Beginner: مبتدی

Intermediate level: سطح متوسط

Advanced: پیشرفته

بخش های اختیاری

بخش اختیاری خود شامل بخش‌ های زیادی می‌ باشد هر یک از بخش‌ های اختیاری را به رزومه خود اضافه کنید در واقع این بخش‌ های اختیاری به شما امکان این را می‌ دهد که از سایر کاندید ها متمایز شوید و اگر با کسی هم امتیاز باشید در این جا تمایز پیدا کنید. از جمله این بخش ‌های اختیاری می‌ توان به زبان‌ ها، سرگرمی‌ ها و علایق، تجربه کارهای داوطلبانه، گواهینامه‌ ها و جوایز و مدرک های زمینه های مختلف و همچنین پروژه ها اشاره کرد.

Project name: نام پروژه

Project type: نوع پروژه

Related organization: سازمان مرتبط

Time period: بازه زمانی فعالیت

کلام آخر

چیزی که در این رزومه‌ ها بسیار پر اهمیت است این است که معدل و دانشگاهی که در آن درس خوانده‌ اید در واقع برای استخدام شدن در یک شرکت کافی نیست ، این مهم است که شما چگونه مهارت های خود را به دیگران نشان دهید و ظرفیت خود را ارائه کنید. شما می توانید برای کسب اطلاعات تخصصی و بیشتر درباره اصطلاحات رزومه در زبان انگلیسی، به جای مراجعه به کلاس زبان انگلیسی و… به سایت دکتر منوچهر زاده مراجعه کنید.

درباره نویسنــده
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

یـک جلسه مشـاوره رایـگان

دریـافت نمونـه فایـل‌های کلاس

لطفا شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

مشـاوریـن مــا در سـریع تـریــن زمــان بــا شمـا تـماس میـگیـرن

یـک جلسه مشـاوره رایـگان

دریـافت نمونـه فایـل‌های کلاس

لطفا شماره همراه خود را در کادر زیر وارد کنید

مشـاوریـن مــا در سـریع تـریــن زمــان بــا شمـا تـماس میـگیـرن